Test- en
ontwikkel­centra

H2Makers maakt testlocaties en ontwikkelcentra voor het produceren en duurzaam inzetten van waterstof toegankelijk voor de maakindustrie in Zuid-Holland. We ondersteunen ondernemers en hun innovatieve initiatieven.

Ontwikkeling van waterstoftoepassingen

Om innovatie in waterstof te stimuleren en kennis op te bouwen, zijn testlocaties en ontwikkelcentra essentieel. Daar komen onderzoek, ontwikkeling en uitvoering samen voor duurzame waterstoftoepassingen. Helaas is er op dit moment (te) weinig capaciteit in testcentra. Daarom zet H2Makers zich in om ondernemers met de juiste locaties te verbinden.

H2Makers werkt samen met ondernemers, testlocaties en ontwikkelcentra. We ondersteunen bijvoorbeeld in de programmering om het waterstof-testcentrum op Merwe4Haven in Rotterdam te realiseren. Ook helpt H2Makers bij het ontwikkelen en toegankelijk maken van andere centra in Zuid-Holland voor MKB-ondernemers. Op Ypenburg Technology Park en Rotterdam The Hague Airport is er ruimte voor de toepassing van waterstof in de luchtvaart. Bij The Green Village in Delft kunnen waterstoftoepassingen in de gebouwde omgeving getest worden. Daarnaast zijn er bij de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht en binnenkort in Sliedrecht mogelijkheden voor een testcentrum met een brede scope.

Naast testlocaties en ontwikkelcentra in Zuid-Holland willen wij ook testcentra buiten de regio met het H2Makers ecosysteem verbinden. Wij geloven in sterke samenwerkingen om koploper te zijn binnen de internationale groene waterstofmarkt. Wil je bijdragen aan dit waterstofnetwerk of meer weten? Neem dan contact met ons op.

Testen voor een duurzame toekomst

Ontwikkeling componenten en integraties

Toegankelijk maken van locaties

Testen waterstof- toepassingen

Innovatie en integratie in de waterstofeconomie

Nu de energietransitie op stoom komt, helpt H2Makers ondernemers binnen de nieuwe waterstofeconomie om hun toepassing klaar te stomen voor de markt. Hier kunnen zij hun innovaties en integraties ontwikkelen, testen en demonstreren.

Onderzoek leert ons dat er onder MKB-ondernemers een grote behoefte is aan testcentra, maar te weinig capaciteit. H2Makers zet zich daarom in om deze locaties te ontwikkelen en toegankelijk te maken voor de maakindustrie. Maar wat wordt er nu precies door die makers gemaakt?

Misschien kun je beter vragen: wat niet? Innovatie binnen de waterstofeconomie kent bijna geen grenzen. Het H2Makers ecosysteem zet zich onder andere in voor het ontwikkelen van nieuwe componenten en techniek. Innovatieve ideeën worden omgevormd tot praktische integraties. Denk aan een verbeterde productie en opslag van waterstof en groene energie, of mogelijkheden om waterstof in te zetten als brandstof. Samen gaan we voor een duidelijk resultaat: een duurzame toekomst.

Meer weten over dit thema en de waterstof maakindustrie?

Bekijk de veelgestelde vragen in het Loket of stel je vraag via dit formulier:

* Veld verplicht