Events voor de markt voor waterstof­technologie

H2Makers organiseert regelmatig meet-ups en challenges om regionale ketensamenwerking en kennisdeling te stimuleren. Hier vind je een overzicht van de komende waterstofgerelateerde events, georganiseerd door H2Makers of een partner uit het ecosysteem.

4 april 2024

ZIE: Zuid-Hollands Industrie Event 2024

09:3017:00
Van Nelle Fabriek, Rotterdam

Dit event wordt georganiseerd door HiDelta en Mikrocentrum. 

ZIE 2024, dat op 4 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam plaatsvindt, is dé centrale ontmoetingsplek voor de technologische industrie uit Zuid-Holland. Dit jaarlijkse evenement verbindt hightech- en maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen, opleiders en overheden. Samenwerkingen tussen bedrijven en sectoren in de Zuid-Hollandse industrie zijn nodig om de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag de dag op te lossen. Het thema van dit jaar is daarom ‘Nieuwe technologie voor de maakindustrie’.

Van 13:30 tot 13:55 host H2Makers een pitch carrousel met bedrijven VS Particle en H2Storage. Zorg dat je erbij bent!

Aanmelden
25 april 2024

H2Makers Meet-up | Luchtvaart

15:0017:00
Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport werkt, als innovatiehub van Schiphol, aan mogelijkheden om luchtvaart te verduurzamen door waterstofoplossingen. Ook opende Conscious Aerospace daar recent een hangar, om het eerste met waterstof aangedreven vliegtuig verder te ontwikkelen. Het doel? Een commerciële vlucht met dit toestel in 2028. Tijdens deze meet-up bespreken we wat er nodig is om een vliegtuig op waterstof te laten vliegen.

Aanmelden

Terugblik:

H2Makers Meet-Up: Waterstofdragers

🎤 ‘Ik sta hier niet om andere technologie zwart te maken. Want voor de import van waterstof hebben we ze (LOHC, Ammoniak en Cryogeen) allemaal nodig’.

Dit was een van de mooie conclusies uit de H2Makers Meet-Up over waterstofdragers. Op 18 januari organiseerde H2Makers deze meet-up bij Platform Zero met een volle zaal.

Fabian Benschop vertelde over de LOHC technologie van Voyex. Hierbij kwamen de gunstigere eigenschappen van deze LOHC techniek voorbij t.o.v. andere types LOHC. Een interessante use case voor de verduurzaming van de scheepvaart. Daarna nam Marcel Keezer ons mee in de wereld van cryogene waterstof. Marcel nam ons mee in meerdere projecten in onder meer de luchtvaart waar dit op kleine schaal al wordt toegepast. Tenslotte vertelde Kevin Kardux over productie, transport en opslag van ammoniak. Deze techniek is al 100 jaar onder ons en daarmee een een veelbelovende. De Meet-up werd feestelijk besloten met de lancering van de nieuwe website van H2Makers.

Houd deze pagina en onze LinkedIn in de gaten voor nieuwe events. Benieuwd naar informatie en presentaties van eerdere meet-ups en momenten?