Arbeid en onderwijs

H2Makers verbindt organisaties en hun personeel binnen de waterstof maakindustrie in Zuid-Holland met de juiste waterstofcursussen en -opleidingen. Zo kan het netwerk blijven leren en innoveren.

Waterstof in theorie en praktijk

In het H2Makers ecosysteem verbinden we arbeid en onderwijs. Personeel en opleiders. Theorie en praktijk. Kennis en vaardigheden. Kortom, wij verbinden organisaties in de waterstof maakindustrie met de juiste oplossingen en elkaar.

Want waterstof op grote schaal is nieuw en spannend om mee te werken. Daarom zijn de juiste kennis en vaardigheden essentieel. Of het nu gaat om het maken van strategische keuzes of het uitvoeren van praktische handelingen. Binnen het waterstofnetwerk leren we van en met elkaar. We zetten in op regionale ketensamenwerking voor duurzame waterstofoplossingen.

Daarin werken we vraaggestuurd. H2Makers brengt de opleidingsbehoefte binnen de waterstof maakindustrie in kaart. Vervolgens ondersteunen we onderwijsinstellingen en opleiders in Zuid-Holland bij het vormgeven van praktijkgerichte waterstofmodules op verschillende opleidingsniveaus. Hierin komen theorie en toepassing samen, met als doel slimme verduurzaming. Speciaal voor ons ecosysteem maakten we dit overzicht van het huidige aanbod waterstofcursussen en -opleidingen in Nederland. Benieuwd hoe jij een maker kunt worden?

Leren en innoveren in waterstof

Inzicht in cursussen en opleidingen

Kennisdeling en ontwikkeling vaardigheden

Onderwijs- instellingen en opleiders

Wij verbinden ondernemers en opleiders

Het aantal bedrijven in de waterstof maakindustrie blijft groeien. Daarmee groeit ook de behoefte aan goedgeschoold personeel. H2Makers verbindt organisaties met passende onderwijsinstellingen en (technische) opleiders in Zuid-Holland.

Banen in waterstof vereisen namelijk technische kennis en specifieke vaardigheden. De makers binnen het H2Makers ecosysteem bouwen waterstoffabrieken, maken waterstofmotoren werkzaam en produceren duurzaam waterstofgas. Zo vormen we ons eigen waterstofnetwerk.

Deze voorbeelden zijn maar het topje van de ijsberg. Samen streven we naar innovatieve en duurzame oplossingen in waterstof. H2Makers is vooral actief in regio Rotterdam Rijnmond, maar heeft de opleiders en waterstofcursussen in heel Nederland in kaart gebracht. Hier kunnen organisaties en geĆÆnteresseerden direct zien waar ze terecht kunnen

Meer weten over dit thema en de waterstof maakindustrie?

Bekijk de veelgestelde vragen in het Loket of stel je vraag via dit formulier:

* Veld verplicht